Olet täällä

Etusivu

Suomen hallituksen suunta

Hallitus vaihtui kevään kynnyksellä uuteen. Porvarihallitus muuttui punavihreään. Keskustan karvas vaalitappio laimeni hallitukseen pääsyn myötä hieman. Hallituksen linja vaihtui täysin. Sote ja maakuntahallinto on edelleen keskiössä, mutta osat ovat vaihtuneet. Sipilän ja Orvon suunnittelema yksityistäminen ajoi pahasti kiville. Nyt samoista aihioista rakennetaan Rinteen hallituksen mallia. Siitä saimme jo esimakua, kun hallitukselle palkattiin valtava määrä valtiosihteereitä ja eritasoisia avustajia. Avustajien palkkiot ovat kuulemma yhteensä 32 miljoonaa euroa. Punakynälle tuli heti käyttöä, kun Vaasan Keskussairaalan toivoma yhden miljoonan eromäärän kulukorvaus supistui 30.000 euroon ! No tärkeimmät asiat ensin.

Toivottavasti tämä avustajamäärä on vain tilapäinen EU-puheenjohtajuuskauden takia. Ehkä osa näistä poliittisista broilereista ja vanhoista kansanedustajista siirtyy ensi vuoden puolella puolueiden palkkalistoille, kun puoluetukeakin kerran nostetaan. Maakuntahallinto saattaa aiheuttaa samanlaisen ongelman ja kustannuspiikin valtiolle, kun sitä ryhdytään organisoimaan. Tuolloin eurot eivät liene suurikaan ongelma. Toivottavasti valinnoissa keskitytään päteviin hakijoihin.

Arvostamalleni valtiovarainministeri Mika Lintilä voi budjettiriihessä joutua kärsimään unettomista öistä, jos nykysuuntaus jatkuu.