Olet täällä

Etusivu

Vaasan keskussairaala saa laajan päivystyksen

Onneksi järki viimein voitti ja Vaasan keskussairaala sai (luvattiin) laajan päivystyksen. Kirjoitin Kauppalehteen 3.11.2016 ja 18.10.2018 varsin tulikivenkatkuiset mielipidekirjoitukset silloisen hallituksen järjestämästä poliittisesta vääryydestä. Lopulta järki voitti ja seudun yhtenäisyys palkittiin. Uuden hallituksen hallitusohjelma pelasti sairaalan tulevaisuuden. Vaasan keskussairaala on ansainnut laajan päivystyksen omalla korkeatasoisella toiminnallaan. En ymmärrä miksi tällaista poliittista suhmurointia yleensäkään harrastetaan. No se kyllä kävi aikaisemmalle hallitukselle kalliiksi. Me tarvitsemme Pohjanmaan alueelle vahvoja politikkoja. Sellaisia, jotka näkevät tulevaisuuden haasteet ja vaarat sekä uskaltavat puolustaa oman alueen etuja. Jees -miehistä ja -naisista olemme saaneet tarpeeksi. 

Minusta hyvästä työstä pitää palkita ja antaa tunnustus silloin, kun siihen on aihetta. Vain siten voimme jatkossa luottaa alueemme yhtenäisyyteen ja kykyyn vastata entistä suurempiin haasteisiin. Oikeudenmukaisuus on kaiken toiminnan perusta, jos aiotaan kalliolle rakentaa. Pikavoittoja ei valtion perustoimintojen kokoluokan asioissa voi eikä saa harrastaa.

Uusia haasteita on tulossa. Edellinen hallitus keskitti kaiken Helsinki-Turku-Tampere -alueelle ja muu maa (Oulua lukuunottamatta) tarkoituksella unohdettiin. Uusi hallitus näyttää olevan hieman liberaalimpi ja ottaa mukaan muutaman yli 100.000 asukkaan kaupungin. Mukaan pääsevät mm. Jyväskylä ja Kuopio meidän leveysalueeltamme. Kaupunkien koko ratkaisee valtion näkemyksen. Pohjanmaalle tulee muodostaa yli 100.000 asukkaan kaupunki, jos haluamme päästä mukaan valtion rahanjakoon. Tämä on tehty valtion taholta täysin selväksi. RKP:n on mietittävä kantansa uudestaan faktojen perusteella. Järjen pitää voittaa tunteet, jos tulevaisuus kiinnostaa. 

Vaasan keskussairaala, ei kun täysillä eteenpäin !

Kari Kanerva

hallintotieteiden tohtori